7. mrt, 2018

Een tantrische relatie en geluk

"Maha Kundalini Tantra benadert een relatie vanuit De Universele Wetten van Energie. 
Een relatie is een energetisch mechanisme. De natuur van elke energie is zichzelf te willen manifesteren door beweging, stroming, trilling. Blokkeer je deze energie, dan creëer je energetische stagnatie. Stagnatie zorgt voor ellende op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau. Een relatie hoort te stromen, van binnen naar buiten.

Wanneer je je relatie ziet als een junk-dealer-relatie, creëer je energetische stagnatie en zal jullie relatie nooit kunnen stromen.
Tantrische Relatie

Een Tantrische Relatie is verankert in de Universele Wetten, niet in menselijke wensen.
Universele Wetten hebben te maken met harmonieuze of disharmonieuze energie.

Disharmonie creëert pijn en onrust in de mens.
Harmonie creëert vreugde en vrede in de mens.

Het uitgangspunt van Maha Kundalini Tantra is het feit dat het menselijk lichaam elektrische energie produceert. Het lichaam kan energie

produceren
vasthouden
verspreiden
samentrekken
opladen
ontladen
transformeren naar verschillende soorten van energie (bijvoorbeeld seksuele energie, gematerialiseerde energie, mentale energie etc.)

Dit betekent dat:

1. Energetisch gezien een relatie een doorlopende en groeiende dialoog is tussen 2 energetische structuren die zoeken naar een onderling energetisch harmonieuze stroming.

2. Alles dat de partners denken, zeggen, doen en delen groeit vanuit de intentie en de behoefte om het bovenste doel te bereiken.

3. De partners dezelfde behoefte delen.

4. De partners elkaar niet meer zullen zien als een “geluk-maker” of als een “geluk-vernietiger”.

5. Elke gedachte, emotie, woord of daad van de partners draagt de behoefte in zich om 1 of meer van bovengenoemde energetische kwaliteiten uit te voeren (zie bij nr. 1). Als je jullie relatie zal zien als een energetische dialoog zal een nieuwe wereld voor je open gaan.

Als je je eigen natuur en gedrag zal observeren zal de kans groot zijn dat je zult beseffen dat je de meeste mensen en gebeurtenissen in je leven ervaart op dezelfde manier als “geluk-makers” of “geluk- vernietigers”.

De stappen naar een Tantrische Relatie zijn in onderstaande volgorde:

1. Zelfliefde. Zelfliefde is verankert in innerlijke harmonie. Innerlijke harmonie is verankert in leven volgens de Universele Wetten, niet volgens normen en waarden, religies of volgens welke mening dan ook.

2. Zelfmanifestatie. Actief gebruik maken van al je talenten met het doel om jezelf zo volledig mogelijk te manifesteren.

3. Wederzijdse aanmoediging. Elkaar steunen, stimuleren en aanmoedigen om de nummers 1 en 2 uit te voeren; dit ten alle kosten, ten kosten van al je verwachtingen.

4. Gezamenlijke manifestatie. Dit is de meest belangrijke en de essentie van een Tantrische relatie! Gezamenlijk de nummer 1, 2 en 3 gebruiken om te geven aan iets of iemand buiten de relatie. De essentie ligt in het gebruik dat je van de relatie maakt. De relatie is als een locomotief die hoort te rijden.

Als het externe doel bij jou alsook bij je partner past, dan hebben jullie de juiste partner gevonden, ongeacht de gedachten die jullie hierover hebben.

Een relatie zonder extern doel, die geen verbinding maakt tussen de talenten van jullie beide ten behoeve van iets of iemand buiten de relatie, zal uiteindelijk doodgaan.

Een Tantrische relatie maakt een verschil in het leven van anderen, niet alleen in jouw leven.
Een Tantrische relatie hoort de harmonie in en om de mens te vergroten.

‘Ik wil mijn relatie gebruiken om…….” . Heb je jezelf deze vraag ooit gesteld?

Hoeveel liefde creëert en manifesteert jullie relatie tot nu toe?
Wees niet bezig met je behoefte-vervulling, dan is er weinig plek voor liefde.

Tantra in het algemeen en Maha Kundalini Tantra in het bijzonder benadrukt het belang van het beoefenen van Tantrische technieken met één hoofdpartner.

Het doel hiervan is de gezamenlijke en harmonieuze dialoog, de energetische ontwikkeling en de spirituele bewustwording van het koppel te steunen en aan te moedigen.

Het praktiseren met een andere of meerdere partners wordt gezien als een nuttig en zeer belangrijk deel van de Tantrische relatie en de Tantrische manier van leven, maar het komt zeker niet in plaats van de relatie met een hoofdpartner.

Beoefening van Tantrische technieken en van Kundalini-technieken in het bijzonder door Tantrische koppels met andere koppels of singels die Tantra praktiseren, vormt een deel van de gezamenlijke manifestatie van hun liefde en hun spirituele en energetische eigenschappen. 
Niet alleen op een fysiek niveau, maar ook op mentaal en vooral op emotioneel niveau. Maha Kundalini Tantra ziet beoefening van MKT-technieken door Tantrische koppels met andere Tantrische koppels of – singles bijna als een “energetische must”.

Het is de persoonlijke en onvermijdelijke verantwoordelijkheid van ieder mens om de juiste vorm van relatie die bij haar of hem past, te vinden en uit te voeren. Ieder mens is een uniek energetische structuur en heeft een unieke vorm van relatie nodig. Het is onze energetische “plicht” om ons zelf-bewustzijn te vergroten en de JUISTE VORM VAN RELATIE te manifesteren. Een relatie die de harmonie in en om ons heen vergroot. Een relatie die resoneert vanuit gouden golven van Liefde, vriendelijkheid, compassie en tolerantie. Een relatie die harmonie creëert, verspreidt en manifesteert. Een Tantrische relatie.

©DaniëL Yuno All Rights Reserved "