recenties deelnemers

Ik heb me opgegeven voor MKT omdat Esther het gaf, ik had haar al een tijdje op Facebook en zij is een Kundalini yoga teacher met als ik. Ik was nieuwsgierig naar tantra en omdat hier het woord kundalini in voorkwam heb ik deze vorm gekozen. Verder wist ik er nog niets van.
Esther is heel zacht, warm en grappig en daardoor voel je je meteen vertrouwd en je ziet altijd dat de juiste groep zich vormt. Wij hadden een mooie zachte groep mensen en inmiddels zijn we 2 jaar verder en zijn we nog steeds hecht met elkaar, dat gevoel blijft voor altijd als je je zo hebt verbonden met elkaar door de oefeningen die soms erg intiem zijn. Prachtige verbindingen leg je op deze manier en alles met een volledig veilig en vertrouwd gevoel. Nooit heb ik me niet op mijn gemak gevoeld, maar altijd volledige acceptatie en liefdevolle omgang met iedereen.
Het heeft mij geholpen met het nog meer vrijheid ervaren in  mezelf, het nog meer het mooie zien in iedereen , in ieder lichaam, man of vrouw.
Het heeft me ook laten zien dat je met Kundalini energie meer kan ik gewend ben met Kundalini yoga. De oefeningen in koppels genereren soms zoveel energie dat je niet wist dat dit mogelijk was. En de oefeningen die je alleen doet brengen je weer dieper in jezelf, prachtige meditaties en pranayama's.
De MKT lessen leren je ook je te laten zien, nu had ik daar al niet zo'n moeite mee maar ik heb bij diverse andere personen een mooie groei gezien in de eerste 15 lessen en daar geniet ik van. Het is zo belangrijk dat je meer zeker wordt van jezelf, je lichaam, van wie jij bent, in totale acceptatie van alle aspecten van jezelf. En dit is wat MKT je brengt. Ik raad iedereen aan om het te ervaren, zelfs als je al veel aan andere soorten tantra gedaan hebt is MKT weer net iets anders. En de zachtheid van Esther maakt het een avond waar je elke week weer naar uitkijkt.
AMUDRAMADHURA

recentie

Een jaar of 20 geleden kwam het woord Kundalini op mijn pad.  Toendertijd heb ik er veel over gelezen  maar blijkbaar was het de tijd nog niet hier iets mee tegaan doen. Ook kwam daarna tantra op mijn pad en heb toen diverse dag-workshops gedaan om ervaring op te doen. Ik kreeg helaas veel weerstand van mijn omgeving en heb het toen losgelaten.

Toch bleef mijn interesse naar kundalini aanwezig. Mijn situatie veranderde waardoor ik me vrij kon bewegen en ben toen kundalini yoga gaan volgen. Tijdens het zoeken naar een  betrouwbare en respectvolle leraar kwam ik op de site van Maha Kundalini Tantra en zag dat Esther ook docent was. Na met haar kennis te hebben gemaakt was ik gelijk om en heb 2 lessen reeks tot nu tot bij haar gevolgd.

De ervaringen die ik in de lessen had zijn in het kort niet uit te leggen. Ik ging voor het eerst uit mijn hoofd, ik kon voelen dat ik enegie van mijn 2e naar mijn 4e chakra kon sturen.

Er zat veel variatie in de lessen, van speels naar uitdagend maar ook humor. We hadden een fijne groep die veilig volede zodat ik mezelf kon zijn.

De oefeningen waren voor mijn bewustzijn verrijkend op zowel fysiek, emotioneel als mentaal gebied, ook zijn ze niet gericht op lust maar zonder doel.

Als ik weerstand voelde om een oefening te doen werd daar door Esther zorgvuldig en liefdevol mee om gegaan, wat ik prettig vond ( niets moet)

Maha kundalini tantra gaat over ervaren en dat heb ik tijdens deze lessenbinnen een fijne groep kunnen doen.

Als je tantra wilt beoefenen is MKT zeker een aanrader, het zal je zeker een andere kijk op tantra geven. Hartelijk dank lieve Esther voor deze mooie ervaringen.

H.